Over Hello Star!

Positief en veel aandacht voor zelfvertrouwen en motivatie
Wij vinden een positieve en vriendelijke benadering in het contact met kinderen zeer belangrijk. De naam ‘Hello Star!’ geeft dat voor ons goed weer. Bij onze lessen willen we dat de kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.
We geven bij alle lessen veel gerichte complimenten en positieve, concrete feedback over de inzet en het gedrag van het kind en besteden ook aandacht aan zijn/haar sterke kanten. We zorgen dat een kind succeservaringen kan opdoen en laten zien hoe hij/zij vooruit gaat. Er wordt niet alleen gekeken naar wat er (nog) niet goed gaat, maar we geven ook aandacht aan wat een kind al wèl goed doet.
Daarnaast werken we met speels, leuk en kleurrijk materiaal en gebruiken we afwisselende lesvormen (bijvoorbeeld oefeningen in spelletjesvorm of op de iPad). Plezier in leren staat voorop bij Hello Star!
Ook gebruiken we regelmatig beloningssystemen en -materiaal (met o.a. leuke stickerkaarten, kanjermunten, beloningsarmbandjes, complimentenkaartjes, smiley-medailles en een grabbelton) en sluiten we aan bij de interesses van het kind.
Bij Hello Star! wordt er elke les op een positieve manier aan de motivatie en het zelfvertrouwen van het kind gewerkt!

Individuele aandacht
We willen graag de vooruitgang van uw kind goed in de gaten houden en de begeleiding afstemmen op zijn/haar leerbehoeften. Om deze reden hebben we er bewust voor gekozen om de lessen individueel te geven of soms in kleine groepjes (max. 3 kinderen). Zo kunnen we elk kind de individuele aandacht geven die hij/zij nodig heeft.

Gespecialiseerd in hulp bij technisch lezen, spelling en dyslexie
We hebben ruime ervaring met het geven van hulp (RT) op het gebied van technisch lezen en spelling en met het geven van dyslexiebehandelingen. We hebben ervoor gekozen om de hulp van onze praktijk specifiek op deze gebieden te richten, zodat we uw kind extra goed kunnen helpen en een hoge kwaliteit kunnen bieden.

Hulp op de school van uw kind
We komen meestal naar de school van uw kind toe om de begeleiding te geven (indien mogelijk en in overleg). Voor deze service berekenen we geen extra kosten (indien de school in Leiden/Leiderdorp/Oegstgeest ligt)!
Dit scheelt u en uw kind wekelijkse reistijd. Bovendien is het voor uw kind fijn om de lessen op een vertrouwde locatie (de eigen school) te kunnen krijgen.

 

 

IMG_1009

 

 

 

Playful children run and hold hands in green meadow during summer